Cejlonska cimet
V 16. stoletju so portugalski osvajalci odkrili cejlonsko cimet v Šri Lanki in to začimbo prinesli v Evropo v 16. in 17. stoletju. Cejlonski cimet se pridobiva iz divje rastočih dreves, ki dosežejo višino do 10 m in rastejo v gozdovih Cejlona in južne Indije. Ta začimba se izdeluje iz najfinejše notranje lubja, ki je bilo odrezano iz triročnih poganjkov.
Pravi cejlonski cimet je močno dišeča in okusno odlična začimba. Vsak, ki jo je že poskusil, dobro ve, kakšne različne okusne lastnosti naj bi imela ta začimba.
Ogljikovi hidrati (g / 100 g): 4,0
Maščobe (g / 100 g): 3,0
Beljakovine (g / 100 g): 28
Energijska vrednost (kcal): 160
Najmanj: 18 mesecev obstojnosti
Neto teža (g): 30